Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Aksakallar Konseyi, 17. toplantısını Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) gerçekleştirdi. Toplantıya Konsey Başkanı Binali Yıldırım liderlik etti.
Yıldırım, zirve kapsamında yaptığı açıklamada, “Kuzey Kıbrıs, Türkiye için vazgeçilmez bir kırmızı çizgidir. Bu bilinmelidir” ifadelerini kullandı.
Toplantının KKTC’de düzenlenmesi kararı, Kazakistan, Özbekistan, Kırgızistan ve Türkmenistan’ın Avrupa Birliği ile anlaşma imzalaması ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nde büyükelçilik açma kararı sonrası alınmıştı.
Konseyin gündeminde, söz konusu dört ülkenin 4 Nisan’da AB ile gerçekleştirdiği zirvenin ardından yaşanan gelişmeler yer aldı. Toplantının bugün tamamlanması bekleniyor.
