Turizm Acenteleri Vezirköprü’de Buluştu

Son Dakika Haber
Yazar -
0

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) tarafından düzenlenen program kapsamında, Suudi Arabistan'da faaliyet gösteren 18 yabancı turizm acentesi Vezirköprü'ye geldi. Bu ziyaret, Vezirköprü’nün turizm potansiyelini artırmak ve tanıtım kapasitesini yükseltmek amacıyla gerçekleştirildi.

Vezirköprü Belediye Başkanı Av. Murat Gül ve Belediye Başkan Yardımcısı Salih Sefacı, misafirlerini Şahinkaya Kanyonu turu sonrasında Vezirsuyu Kır Evleri’nde ağırladı. Doğal güzellikleriyle dikkat çeken Vezirköprü, özellikle Şahinkaya Kanyonu ve Vezirsuyu Tabiat Parkı ile yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz yıl tamamlanarak yaz sezonunda hizmete açılan Vezirsuyu Kır Evleri, yeşil doğası ve masmavi manzarası ile ziyaretçilerini kendine hayran bırakıyor. Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Vezirköprü Belediyesi ve gönüllü kurumların katkılarıyla düzenlenen tanıtım çalışmaları büyük yankı uyandırdı. İlçenin ekoturizmde parlayan bir yıldız olma yolunda ilerlediği belirtiliyor.

Vezirköprü Alternatif Turizm’de Gözde İlçe Olma Yolunda

Ekoturizm kapsamında yeşil turizm, alternatif turizm, doğa turizmi, yabanıl turizm, macera turizmi ve kültürel turizm gibi alanlarda ilçenin potansiyelini değerlendireceklerini belirten Vezirköprü Belediye Başkanı Av. Murat Gül, turizmin dünyanın en büyük ve en hızlı gelişen sektörü olduğunu vurguladı. Gül, doğaya dayalı turizmin, seyahat ve turizm sektörünün yükselen bir uzmanlaşma alanı ve önemli bir niş pazar olduğunu ifade etti. İnsanların kitlesel turizm yerine, doğa koruma bilinci ile doğal, kültürel ve geleneksel yaşantıya yönelik turizm değerlerine yöneldiğini belirten Gül, Vezirköprü'nün bu alanda güçlü bir altyapı oluşturarak çalışmalarını sürdüreceğini ve alternatif turizmde gözde bir ilçe olacağını vurguladı.



Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)